Radiológia - Ultrahang

Radiológiai részlegünkön hasi- és kismedencei, terhességi, nyaki- és lágyrész, emlő, pajzsmirigy és ízületi ultrahangot végzünk.

Orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Bartus Anikó

Radiológus szakorvos
Dr. Bartus Anikó Szakterülete: Radiológia, emlődiagnosztika A biológia gyerekkoromban is nagyon érdekelt, mindig empátiával fordultam mások felé és szívesen segítettem. Nincs orvos a családomban, egyszerűen belülről jövő késztetés volt, hogy nekem ezt kell csinálnom. 1988-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1992-ben radiológiából szakvizsgáztam. 19 évig dolgoztam a Fejér Megyei Szent György Kórház radiológiai osztályán, ahol nagy gyakorlatot szereztem. A radiológián belül a legkedvesebb szakterületem az ultrahang diagnosztika és az emlődiagnosztika. 2006 óta foglalkozom mammográfiával, ami szívügyem.  2014-ben komplex radiológiai emlődiagnosztika licenc vizsgát tettem. Választásomat a mai napig sem bántam meg, élvezettel végzem a munkám, napi szinten örömet és sikerélményt ad. A radiológia izgalmas terület, a képi diagnosztika gyors fejlődése új inspirációkat nyújt, napi szinten is változatos, soha nem egyhangú ez a hivatás Fontosnak tartom munkám során a türelmes, empatikus odafigyelést. Fontos, hogy a beteg megbízzon az orvosban, merjen kérdezni, érezze, hogy az adott pillanatban ő a legfontosabb. Tudni kell egyszerűen, érthetően elmagyarázni a talált betegséget, és kellő határozottsággal irányt mutatni a pácienseknek a kivizsgálás útvesztőjében. Egy korán felismert, gyógyítható stádiumban lévő daganatos beteg felépülése azt jelzi, hogy érdemes csinálni. A munkám legnagyobb sikere a betegek szeretete, az évek óta visszatérő páciensek közvetlensége, hálás mosolya és ragaszkodása. Arra törekszem, hogy végtelenül türelmes legyek a betegekhez. Minden páciens egyformán élvezheti a figyelmemet, empátiámat. Mindig mosolyogva, vidáman, pozitív kisugárzással fordulok feléjük.  Munkámat igyekszem a legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen végezni. Rendszeresen járok továbbképzésekre, kongresszusokra. Az eddigi munkám során a radiológia gyakorlati alkalmazása, a magas szintű betegellátás volt a fókuszban. Szabadidőmet elsősorban a családommal, gyermekeimmel, barátaimmal töltöm. A zene, a könyvek és az utazás örök szerelem az életemben.
1300

Dr. Halusz Irma Mária

Radiológus szakorvos
Dr. Halusz Irma Mária Szakterület: Radiológia Közhely, de azért választottam az orvos hivatást, mert szerettem volna és a mai napig is szeretek segíteni a beteg embereken. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem 1982-ben. Később belgyógyász és radiológia szakvizsgát tettem. A páciensekkel való kommunikációban a közvetlenséget, az empátiát és a megfelelő tájékoztatást tartom a legfontosabbnak. Radiológusként csaknem naponta van sikerélményem, ha sikerül megállapítanom egy-egy pontos diagnózist, vagy ha azt mondhatom, hogy a páciensnek nincs semmi komoly baja. Precíz, vidám, kreatív és empatikus embernek tartom magam. Szabadidőmben szeretek olvasni, sportolni és utazni.   
1308

Dr. Váradi Éva

Radiológus szakorvos
Dr. Váradi Éva Szakterület: Radiológia Gyermekkorom óta az orvosi pályára készültem, a természettudományos ismeretek elsajátítása felé mindig érdeklődéssel fordultam.   A jó terápiás döntés kialakítása érdekében folytatott korrekt diagnosztikus eljárásokra már egyetemi tanulmányaim alatt felfigyeltem.  Korunkban tapasztalható technikai lehetőségek lehetővé teszik, hogy a képalkotó eljárások a medicinális tudományok egyik leggyorsabban fejlődő ága lehessen. A pácienssel való kommunikációban a leglényegesebbnek az iránta tanúsított tiszteletet tartom. Erre épül a problémák, panaszok feltárása és megértése. A nyugodt légkörben, professzionális környezeteben a vizsgálatok folyamán kapott információk érthető átadása, megbeszélése a pácienssel az orvosi vizsgálataim fontos része. A legnagyobb sikerélményeim a hasi UH vizsgálatokhoz és a mammográfiás vizsgálatokhoz kötődnek.  Számos kórképben, az időben alkotott jó diagnózis értéke felbecsülhetetlen. A páciensek rendszeres visszatérése a rendelőmbe megtisztelő érzéssel tölt el. Elemző, körültekintő ember vagyok, elkötelezett nemcsak magam, de mások jóléte iránt is.  Hobbym az olvasás és a pilates.
1326

ÁRAK

Szakorvosi vizsgálat 25 000 Ft
Idegen nyelvű szakorvosi vizsgálat 30 000 Ft
Telefonos szakorvosi konzultáció 25 perces 25 000 Ft
Telefonos szakorvosi konzultáció 15 perces 15 000 Ft
Vényírás 4 000 Ft
Az ultrahang vizsgálat során ultrahang hullámokat irányítunk egy vizsgálófej segítségével a feltérképezendő testrészre, és az innen visszaverődő hullámok alkotta kép alapján kapunk információt – akár mozgás közben is- a vizsgált szerv állapotáról. Segítségével a belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, érrendszeri és ízületi panaszok eredetére kapunk rálátást.

Előkészületek:

  • Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad étkezni, csak szénsavmentes víz fogyasztása ajánlott.
  • Kismedencei ultrahang vagy húgyhólyag ultrahang esetében bő folyadékbevitel ajánlott a vizsgálat előtt.

A vizsgálat teljesen fájdalommentes.